TOSHIBA повторно воодушевува со најновиот USX чилер/топлинска пумпа
Нова димензија на ладење и греење од TOSHIBA. USX inverter чилер/топлинска пумпа со twin rotary compressor (R32). Најнова технологија во изведба на чилер/топлинска пумпа која доаѓа од Јапонија. Освен што нуди високо ниво на сигурност и квалитет, USX е производ кој има голема флексибилност, компактност и енергетска ефикасност досега не забележана при делумно оптоварување. Universal Smart X чилер/топлинската пумпа е пазарен лидер во својот сегмент во Јапонија кој сега се нуди и во Европа. USX се карактеризира со посебна модуларна изведба која може да се комбинира и до 16 модули во еден систем што овозможува капацитет од 180 kW па се до 3200 kW. Можно е групирање и до 8 системи во еден со што може да се добие топлински извор и до 25.600 kW како решение за најголемите комерцијални и индустриски потреби.>>Видео...
Toshiba Universal Smart X чилер/топлинска пумпа EDGE Series
▪️ Капацитети ладење/греење: 180 ÷ 2880 kW - 60HP model
▪️ Капацитети ладење/греење: 200 ÷ 3200 kW - 70HP model
▪️ Twin rotary inverter compressor – најголем капацитет во светот
▪️ EER = 4,72 енергетска ефикасност при ладење
▪️ COP = 3,35 енергетска ефикасност при греење
▪️ R32 ладилен медиум
▪️ ниско ниво на бучава
▪️ Со интегрирана инвертер пумпа или без вградена пумпа
▪️ Можност за комбинација од 1 до 16 модули
▪️ Режим на греење до -25⁰C надворешна температура
▪️ Произведен во фабриката на Toshiba во Јапонија