Carrier

30XWH/30XWHP254-1762

Шифра: 30XWH/30XWHP254-1762

Гаранција: 24 месеци


 • ладилен капацитет:     273 ÷ 1756 kW
 • топлински капацитет: 317 ÷ 1989 kW
 • најнова Carrier twin-rotor компресорска технологија (screw компресори) 
 • висок коефициент на корисност до SCOP 6.60 ; SEER 7.69
 • 30XWHP high efficiency version, зголемени коефициенти за заштеда SEER/SCOP
 • 30XWHV inverter version, највисоки коефициенти за заштеда SEER/SCOP
 • изведба со фабрички вграден хидро модул: пумпа, експанзионен сад, flow switch, филтер и сигурносен вентил, за eдноставна монтажа
 • SmartVu+ авто адаптивен процесор за контрола на сите параметри и оптимално работење за поголема енергетска ефикасност и трајност
 • опсег на работа испарувач / кондензатор од -12 ÷ 63oC
 • сертификат за квалитет од Eurovent, Eco-design ready
 • гаранција 24 месеци

Carrier е американски и светски лидер во областа на климатизација со традиција поголема од 100 години.    Основан од пронаоѓачот на модерната климатизација,  Carrier е лидер во светот за системи за греење, ладење и климатизација и нуди одржливи решенија, интегрирани енергетски ефикасни производи, менаџирање со системи за централна климатизација и енергетски ефикасни системи за станбени и комерцијални објекти.

Aquaforce серијата на топлински пумпи е дизајнирана за комерцијални апликации како што се климатизација на канцеларии, хотели или индустриски инсталации.

Постојат голем број на опции со кои што може секоја топлинска пумпа да се прилагоди на разни барања, за секој објект. Произведени во Carrier фабриката во Montluel, Франција.

Топлинските пумпи Aquaforce може да се испорачаат со фабрички интегриран хидрауличен модул (пумпа за вода, flow switch, сигурносен вентил, експанзионен сад, филтер за вода..) plug&play со што се скратува значително времето за монтажа и се поедноставува инсталацијата. Сето тоа е управувано и контролирано од авто-адаптивна микро процесорска Carrier SmartVu контрола во самите топлински пумпи.

Сертификат за квалитет од Eurovent. 

Софтверски избор и симулација на секојa топлинска пумпа при различни работни услови. 

Побарајте стручен совет од нашиот тим на инженери за вистинско решение на Вашиот систем за греење/ладење.

Click за сите дополнителни информации преку полето Побарај понуда


Каталог Прикажи
Carrier Cataloge.pdf