Carrier

42QTD cassette

Шифра: 42QTD cassette

Гаранција: 24 месеци


 • капацитет на ладење: 1,0 ÷ 16,7 kW
 • капацитет на греење: 1,0 ÷ 19,3 kW
 • А++/А++ енергетски класи на ладење и греење.
 • сите касетни единици со фабрички вградена пумпа за кондензат за голема флексибилност при монтажа. 
 • 3D DC inverter технологија 
 • PAM и PWM технологија за брзо достигнување на капацитет и рамномерно одржување на температурата
 • single rotary (до 18.000 Btu/h) и twin rotary inverter (од 24.000 до 60.000 Btuh/h) компресори за голем опсег на греење и ладење
 • големо дозволено растојание на бакарни цевки и до 65m кај најголемите капацитети
 • опсег на работа ладење – надворешна температура од -15 ÷ 50oC
 • опсег на работа греење – надворешна температура од -15 ÷ 24oC
 • сертификат за квалитет од Eurovent.
 • гаранција 36 месеци

Carrier cassette inverter касетни единици имаат 360o дизајниран панел со кој се овозможува циркулација на воздух низ целата просторија. Компактната внатрешна единица овозможува висок капацитет на ладење и греење и при екстремни надворешни услови. Вградената пумпа за кондензат ја олеснува монтажата. 

Посебната изведба на уредот дозволува лесна пристапност до сите компоненти при одржување на системот.

Сите уреди имаат заштита од неправилно електрично напојување во опсег на напон (168 до 264 V). Auto Restart опцијата која е фабрички вградена овозможува непрекината работа на уредот. Внатрешната единица има слободни сигнали за користење во случај на аларм, системот да испрати сигнал до централна контролна управувачка единица.

Carrier е американски и светски лидер во областа на климатизација со традиција поголема од 100 години.  Основан од пронаоѓачот на модерната климатизација, Carrier е лидер во светот за системи за греење, ладење и климатизација и нуди одржливи решенија, интегрирани енергетски ефикасни производи, менаџирање со системи за централна климатизација и енергетски ефикасни системи за станбени и комерцијални објекти.

За повеќе информации и актуелни цени испратете барање преку полето ПОБАРАЈ ПОНУДА


 

Каталог Прикажи
Carrier Catalogue.pdf