Toshiba

Estia All In One

Шифра: HWT‐602S21ST6W‐E / HWT-401HW-E

Гаранција: 36 месеци

Шифра: HWT‐602S21ST6W‐E / HWT-601HW-E

Гаранција: 36 месеци

Шифра: HWT‐1102S21ST9W‐E / HWT-801HW-E

Гаранција: 36 месеци

Шифра: HWT‐1102S21MT9W‐E / HWT-801HW-E

Гаранција: 36 месеци

Шифра: HWT‐1102S21ST9W‐E / HWT-1101HW-E

Гаранција: 36 месеци

Шифра: HWT‐1102S21MT9W‐E / HWT-1101HW-E

Гаранција: 36 месеци

Шифра: HWT‐1402S21ST9W‐E / HWT‐1401HW‐E

Гаранција: 36 месеци

Шифра: HWT‐1402S21MT9W‐E / HWT‐1401HW‐E

Гаранција: 36 месеци


  • Компактен систем “Сè во едно”, со интегриран бојлер од 210литри
  • COP = 5,2 – фактор на заштеда и А+++ енергетска класа
  • Едно решение за греење/ладење и санитарна топла вода
  • Можност за работа во 2 температурни зони
  • Излезни температури на вода до 65°C
  • Power consumption – приказ на потрошувачка на ел.енергија
  • Можност за Wi-Fi адаптер - повеќе детали
  • Повеќе од 300 инсталирани ESTIA системи во Македонија
  • Гаранција 36 месеци, сертификат за квалитет од KEYMARK
  • Гаранција 60 месеци на компресорот

 

Цена

Акциска 402.900,00 ден

Редовна 457.300,00 ден.

Акциска 411.600,00 ден

Редовна 466.600,00 ден.

Акциска 484.500,00 ден

Редовна 540.700,00 ден.

Акциска 523.000,00 ден

Редовна 587.000,00 ден.

Акциска 504.300,00 ден

Редовна 559.300,00 ден.

Акциска 542.900,00 ден

Редовна 605.600,00 ден.

Акциска 565.500,00 ден

Редовна 624.200,00 ден.

Акциска 606.300,00 ден

Редовна 673.600,00 ден.

*Цената е со вкалкулиран ддв
Достапност:
Нема залиха
Достапност:
Има залиха
Достапност:
Нема залиха
Достапност:
Нема залиха
Достапност:
Нема залиха
Достапност:
Нема залиха
Достапност:
Нема залиха
Достапност:
Нема залиха

Toshiba Estia топлински пумпи – воздух/вода сплит инвертер изведба Series 1 (R32) се произведени во Европска Унија, а дизајнирани во Јапонија.

Estia R32 All-in-One нуди хидромодул „Сè-во-едно“ за греење, ладење и санитарна топла вода за домаќинството, со интегриран бојлер за топла вода од 210 литри. Ова елегантно решение има компактни димензии за да се вклопи во секој ентериер.

Ја користат Super Digital inverter серијата со Toshiba twin-rotary компресори со перфектна регулација на моќноста од 10 ÷ 100% постигнувајќи врвна заштеда на електрична енергија. Инвертер компресорите работат со намален број на вртежи при различни оптоварувања со што и потрошувачката на електричната енергија е помала.

Излезни температури на вода до 65°C (62°C при надворешни темп. од -25°C благодарение на TOSHIBA Twin Rotary Liquid injection компресорска технологија). Идеални за замена на постоечки системи за греење (котел на ел.енергија, котел на нафта/пелети/дрва).

Нов мерач на проток на вода (замена за стандардниот flow switch) со што се добива идеално пратење на протокот на вода во однос на потребниот капацитет за греење/ладење, а со тоа се постигнува и 100% точен капацитет на работа на компресорот.

Идеални во комбинација со подно греење Ι вентилаторски конвектори Ι радијатори Ι бојлер за санитарна топла вода Ι фотоволтаичен систем Ι соларен систем. Голем број  на слободни контакти Digital IN/OUT во самата електроника за комбинација со постоечки системи за греење/ладење или за екстерно управување и мониторинг.

Почнувајќи од 2009 година со првата серија на Toshiba Estia Series1 топлинските пумпи, кои се уште овозможуваат врвни перформанси и после 14 години, Estia е синоним за врвен квалитет кај многу семејства и во многу комерцијални објекти ширум Европа и во повеќе од 300 инсталации во Македонија - повеќе информации 

Estia топлинските пумпи се карактеризираат со издржливост и трајност, работејќи и при ниски надворешни температури до -25°C надворешна температура овозможувајќи сигурно греење, производство на санитарна топла вода и ладење во летниот период.

Можност за поврзување до 8 топлински пумпи во серија и добивање на централен систем со капацитет на греење од 128 kW топлински капацитет.

Сертификат за квалитет од Keymark, EHPA + 60 месеци гаранција на компресорот и 36 месеци гаранција на топлинската пумпа.

Побарајте стручен совет од нашиот тим на инженери за вистинско решение на Вашиот простор за греење/ладење и ниски сметки за електрична енергија.

Click за сите дополнителни информации преку полето НАРАЧАЈ

 


    


 

Каталог Прикажи
ESTIA_Broschuere_2023_MK- Final Version_sss.pdf
Toshiba Estia All in one.pdf
Flyer Estia_MKD Version.pdf