Toshiba

Haori

Шифра: RAS-B10N4KVRG-E / RAS-10J2AVSG-E1

Гаранција: 36 месеци

Шифра: RAS-B13N4KVRG-E / RAS-13J2AVSG-E1

Гаранција: 36 месеци

Шифра: RAS-B16N4KVRG-E / RAS-16J2AVSG-E1

Гаранција: 36 месеци


 • A+++ највисока енергетска класа при ладење /греење
 • Фабрички вграден Wi-Fi, можност за управување преку ALEXA и Google Assistant
 • следење на потрошувачка на ел.енергија
 • HADA Care Flow, антипрашест филтер, прочистувач на воздух со “Plasma purifier” и „Ultra pure“ филтер.
 • преден текстилен панел кој може да се менува, бескрајно можности за посебно дизајниран клима уред
 • опсег на работа ладење – надворешна температура од -15 ÷ 46oC
 • опсег на работа греење – надворешна температура од -15 ÷ 24oC
Цена

Редовна 68.990,00 ден

Редовна 78.990,00 ден

Редовна 88.990,00 ден

*Цената е со вкалкулиран ддв
Достапност:
Има залиха
Достапност:
Има залиха
Достапност:
Има залиха

HAORI е клима уред кој ги комбинира врвната естетика и врвната јапонска технологија. Новиот клима уред HAORI се одликува со навистина елегантен дизајн и се истакнува од сите други со стилска внатрешна единица со преден панел изработен од ткаенина. 

Со двете приложени текстилни покривки, HAORI брзо се приспособува на секој ентериер. Доколку тоа не е доволно, опционално достапни се уште четири бои на прекривките или облечете го во целосно уникатен, индивидуален дизајн. 

Високо стилизиран далечински управувач со многу опции. IF design award 2021, посебно достигнување за дизајниран производ. 

HAORI е рангирана во врвната енергетска класа А +++ во ладење и греење, во просечна зона. Ова резултира со многу мала потрошувачка на енергија во сите работни услови.

За да се обезбеди врвен квалитет на воздухот, моделите во оваа серија се со Ultra Pure филтер и плазма јонизатор. Со сигурност се отстрануваат 99% од штетните честички од воздухот, а бактериите, вирусите, мувлата, алергените и PM2.5 честичките веќе не се проблем.

 Сериски доаѓа со WiFi- адаптер за управување преку апликација.


 


 

              ЦЕНОВНИК ЗА МОНТАЖА / ДЕМОНТАЖА НА КЛИМА УРЕД

Опис на услуга Цена без ДДВ (ден.)
Монтажа на клима уред до 3.5 kW 6.000,00
Монтажа на клима уред      4.5 kW 6.500,00
Монтажа на клима уред      5.0 kW 7.000,00
Монтажа на клима уред      6.0 и 7.0 kW 8.000,00
Монтажа на клима уред со постоечка инсталација до 4.5 kW 5.000,00
Монтажа на клима уред со постоечка инсталација до 6.0 kW 6.500,00
Демонтажа на клима уред до 4.5 kW 2.000,00
Демонтажа на клима уред до 6.0 kW 2.500,00
 • Цената е во денари, без вклучено ДДВ.
 • Монтажа на клима уред со подготовка (пуштање инсталација  во градба, местење држачи) се наплаќа дополнително 30% од цената на услугатa редовниот ценовник.
 • Монтажата е до 3m бакарно растојание помеѓу внатрешната и надворешната единица.
 • За секој метар над 3m должина, се наплаќа дополниелно.
  • 750,00 денари +18% по метар за клима уред до 3.5 kW.
  • 950,00 денари +18% по метар за клима уред од 4.5 kW до 7.0 kW.
 • За монтажа надвор од Скопје се пресметуваат патни трошоци.
Каталог Прикажи
HAORI_Flyer_MK final.pdf
Toshiba Haori Catalogue MKD 2023.pdf