Toshiba

Seiya

Шифра: RAS-B16J2KVG-Е / RAS-16E2AVG-E

Гаранција: 36 месеци


 • A++ / А+ висока енергетска класа ладење /греење
 • DC Hybrid Inverter технологија
 • Тoshiba SINGLE ROTARY компресор 
 • ON-DEMAND Defrost – избор на defrost/заштита од замрзнување преку далечински управувач
 • Исклучително тивка работа (дури до 19 dB)
 • можност за WiFi поврзување - повеќе детали
 • Опсег на работа ладење – надворешна температура од -15 ÷ 46oC
 • Опсег на работа греење – надворешна температура од -15 ÷ 24oC

Цена

Акциска 59.990,00 ден

Редовна 64.990,00 ден.

*Цената е со вкалкулиран ддв
Достапност:
Има залиха

SEIYA е дизајниран со идеја за максимална удобност. Нуди ексклузивни карактеристики и високи перформанси со што секојдневната удобност е достапна за сите.

Односот меѓу перформансите и трошоците го прават SEIYA извондреден производ на пазарот. Сите капацитети нудат A++ и А+ перформанси за греење, што означува оптимален комфор заедно со исклучително ниска потрошувачка на енергија. 

Toshiba inverter системите се посебно ефикасни, бидејќи модулацијата на капацитетот односно снагата на компресорот ја прават до совршенство. Односно Seyia inverter клима уредот може да модулира константно помеѓу 20% и 100% користејќи интелегентна контрола, со тоа се добива константна температура во просторијата. 

За да се намали бучавоста и да се подобри удобноста, SEIYA има “Silent” функција со која се намалува бучавата на надворешната единица, додека со својата “Quiet” функција се гарантира ниска бучава од внатрешната единица. И сето тоа со само едно притискање на копче. 

              ЦЕНОВНИК ЗА МОНТАЖА / ДЕМОНТАЖА НА КЛИМА УРЕД

Опис на услуга Цена без ДДВ (ден.)
Монтажа на клима уред до 3.5 kW 6.000,00
Монтажа на клима уред      4.5 kW 6.500,00
Монтажа на клима уред      5.0 kW 7.000,00
Монтажа на клима уред      6.0 и 7.0 kW 8.000,00
Монтажа на клима уред со постоечка инсталација до 4.5 kW 5.000,00
Монтажа на клима уред со постоечка инсталација до 6.0 kW 6.500,00
Демонтажа на клима уред до 4.5 kW 2.000,00
Демонтажа на клима уред до 6.0 kW 2.500,00
 • Цената е во денари, без вклучено ДДВ.
 • Монтажа на клима уред со подготовка (пуштање инсталација  во градба, местење држачи) се наплаќа дополнително 30% од цената на услугатa редовниот ценовник.
 • Монтажата е до 3m бакарно растојание помеѓу внатрешната и надворешната единица.
 • За секој метар над 3m должина, се наплаќа дополниелно.
  • 750,00 денари +18% по метар за клима уред до 3.5 kW.
  • 950,00 денари +18% по метар за клима уред од 4.5 kW до 7.0 kW.
 • За монтажа надвор од Скопје се пресметуваат патни трошоци.
Каталог Прикажи
SEIYA_Broshure MKD.pdf
Self-check MKD seiya controll.pdf