Carrier

Superia

Шифра: 42QHG012D8SUP / 38QHG012D8SP

Гаранција: 36 месеци


 • А++ висока енергетска класа на ладење и греење
 • Фабрички вграден Wi-Fi
 • Pre-Filter, Cold Catalyst, Vitamin C,          Ionizer – филтрирачки систем
 • Вклученa UV lamp, Green Fin (9, 12)
 • Функции Breeze Away, Follow Me, Turbo, X-Eco, Sleep и Quiet
 • Golden Fin – антикорозивен, антибактериски слој
 • Auto restart, 24h timer
 • Опсег на работа ладење – надворешна температура од -15 ÷ 50oC
 • Опсег на работа греење – надворешна температура од -15 ÷ 24oC
Цена

Акциска 36.990,00 ден

Редовна 46.990,00 ден.

*Цената е со вкалкулиран ддв
Достапност:
Има залиха

Carrier е американски и светски лидер во областа на климатизација со традиција поголема од 100 години.  Основан од пронаоѓачот на модерната климатизација, Carrier е лидер во светот за системи за греење, ладење и климатизација и нуди одржливи решенија, интегрирани енергетски ефикасни производи, менаџирање со системи за централна климатизација и енергетски ефикасни системи за станбени и комерцијални објекти.

Superia инвертер серијата клима уреди на Carrier ги содржат најпотребните карактеристики за ефикасен уред за греење и ладење.

Сите уреди имаат фабрички вграден WiFi уред за целосна контрола на клима уредот. Crankcase heater на компресорот ја одржува температурата на маслото во компресорот на потребното работно ниво. 

UV lamp и високо ефикасните Cold Catalyst филтри спречуваат појава и развој на микро-организми при ладење и греење. 

Electrical voltage protection (168 to 264V), заштита при голема флуктуација на напонот. 

Сите Carrier клима уреди поседуваат Eurovent сертификат за квалитет, со што се потврдуваат техничките карактеристики на производите.


              ЦЕНОВНИК ЗА МОНТАЖА / ДЕМОНТАЖА НА КЛИМА УРЕД

Опис на услуга Цена без ДДВ (ден.)
Монтажа на клима уред до 3.5 kW 6.000,00
Монтажа на клима уред      4.5 kW 6.500,00
Монтажа на клима уред      5.0 kW 7.000,00
Монтажа на клима уред      6.0 и 7.0 kW 8.000,00
Монтажа на клима уред со постоечка инсталација до 4.5 kW 5.000,00
Монтажа на клима уред со постоечка инсталација до 6.0 kW 6.500,00
Демонтажа на клима уред до 4.5 kW 2.000,00
Демонтажа на клима уред до 6.0 kW 2.500,00
 • Цената е во денари, без вклучено ДДВ.
 • Монтажа на клима уред со подготовка (пуштање инсталација  во градба, местење држачи) се наплаќа дополнително 30% од цената на услугатa редовниот ценовник.
 • Монтажата е до 3m бакарно растојание помеѓу внатрешната и надворешната единица.
 • За секој метар над 3m должина, се наплаќа дополниелно.
  • 750,00 денари +18% по метар за клима уред до 3.5 kW.
  • 950,00 денари +18% по метар за клима уред од 4.5 kW до 7.0 kW.
 • За монтажа надвор од Скопје се пресметуваат патни трошоци.
Каталог Прикажи
Sensation Leaflet EN.pdf